Categorie

Hoe lang duurt een vasectomie?

Hoe lang duurt een vasectomie?

Het overwegen van een vasectomie is een grote stap. U wilt er zeker van zijn dat u alle informatie heeft voordat u een beslissing neemt. Een van de eerste vragen die vaak gesteld wordt, is: hoe lang duurt vasectomie eigenlijk? In deze blog vindt u een gedetailleerde uitleg van de procedure, inclusief de tijdsduur van de ingreep zelf en de hersteltijd die u kunt verwachten. Wilt u direct een afspraak maken bij De Herenkliniek? Dat kan eenvoudig en snel via onze afsprakenpagina

Hoe lang duurt ingreep sterilisatie man

Een vasectomie is een relatief korte en eenvoudige ingreep, die meestal binnen 20 tot 30 minuten wordt uitgevoerd. Dit betekent dat u snel weer op weg naar huis kunt zijn, zonder dat u de hele dag in onze kliniek hoeft te verblijven.

De procedure begint met een lokaal verdovingsmiddel, waardoor u geen pijn zult voelen tijdens de ingreep. Vervolgens maakt de arts een klein sneetje in de huid van het scrotum om bij de zaadleiders te komen. Deze worden doorgesneden of geblokkeerd. Daarna wordt het sneetje gesloten met hechtingen. 

De snelheid van de ingreep betekent echter niet dat er geen zorg en aandacht wordt besteed aan het proces. Integendeel, u kunt rekenen op een uiterst zorgvuldige behandeling door ervaren sterilisatieartsen, die ervoor zorgen dat de ingreep soepel verloopt. De korte duur van de ingreep betekent ook dat u dezelfde dag nog naar huis kunt.

Hoe lang duurt het herstel na een vasectomie?

Na de vasectomie zult u enige tijd nodig hebben om te herstellen, maar ook dit is relatief kort. De meeste mannen kunnen na een paar dagen alweer lichte activiteiten oppakken, en binnen een week zijn de meeste patiënten volledig hersteld. Het is belangrijk om te weten dat het herstelproces per persoon kan verschillen, afhankelijk van uw algehele gezondheid en hoe goed u de instructies van de arts opvolgt.

Direct na de ingreep kunt u wat pijn en zwelling ervaren in het gebied van het scrotum. Dit is volkomen normaal en kan meestal goed worden beheerd met pijnstillers en een koud kompres. U zult worden geadviseerd om een paar dagen rust te nemen en zware inspanning te vermijden.

De eerste 48 uur na de ingreep zijn belangrijk voor een goed herstel. Gedurende deze periode is het verstandig om rustig aan te doen en zoveel mogelijk te rusten. Na ongeveer een week kunt u geleidelijk terugkeren naar uw normale dagelijkse activiteiten, inclusief sporten en fysieke arbeid.

Na ongeveer 12 weken en minimaal 20 zaadlozingen is het belangrijk om een zaadonderzoek te laten doen om te controleren of de ingreep succesvol is geweest. Dit zal bevestigen dat er geen levende zaadcellen meer aanwezig zijn en u dus volledig onvruchtbaar bent. Tot die tijd is het belangrijk om nog andere vormen van anticonceptie te gebruiken om ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Boek uw vasectomie vandaag nog bij De Herenkliniek

U heeft niet langer meer de vraag: hoe lang duurt een vasectomie? Ben jij ervan overtuigd dat u geen kinderwens (meer) hebt? Dan kan een vasectomie een uitkomt zijn. Voor mannen die geen kinderwens meer hebben, biedt deze ingreep gemoedsrust, wetende dat er geen risico meer is op een ongewenste zwangerschap. Dit kan ook een enorme opluchting zijn voor uw partner, die dan geen hormonale anticonceptie meer hoeft te gebruiken.

Het plannen van een vasectomie bij De Herenkliniek is eenvoudig en snel. U kunt zelf uw datum kiezen voor de ingreep, zodat dit perfect past binnen uw agenda. Plan vandaag nog een afspraak in via onze afsprakenpagina

Plan uw afspraak

Binnen 7 dagen een afspraak

Binnen één minuut geregeld

Vrijblijvende intake

Inplannen

De Herenkliniek heeft als missie een vasectomie zo stressvrij en zorgeloos als mogelijk te maken.