Categorie

Hoe werkt een vasectomie?

Hoe werkt een vasectomie?

Als u zeker weet dat u geen kinderen meer wil krijgen, dan is een vasectomie een veilige en effectieve manier om ervoor te zorgen dat u geen kinderen meer kunt verwekken. Het is een ingreep die vaak wordt gekozen door mannen die hun kinderwens hebben vervuld of die er zeker van zijn dat ze geen kinderen willen. Dit besluit is niet alleen een opluchting voor uzelf, maar kan ook een positief effect hebben op de relatie met uw partner. Zij hoeft niet langer hormonale anticonceptie te gebruiken, wat veel vrouwen als een verlichting ervaren. Als u zich herkent in deze situatie, kan een vasectomie de juiste stap voor u zijn. Maak vandaag nog een afspraak bij De Herenkliniek via onze afsprakenpagina

Hoe werkt vasectomie?

Een vasectomie, ook wel sterilisatie bij mannen genoemd, is een relatief eenvoudige chirurgische ingreep. Tijdens de procedure worden de zaadleiders doorgeknipt en afgebonden of afgesloten, waardoor zaadcellen niet langer via de zaadleiders kunnen worden afgevoerd. Hierdoor kunt u geen kinderen meer verwekken. De ingreep zelf duurt meestal niet langer dan 20 tot 30 minuten en wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Dit betekent dat u wakker blijft tijdens de ingreep, maar geen pijn zult voelen.

De vasectomie kan op twee manieren worden uitgevoerd: de conventionele methode of de zogenaamde ‘no-scalpel’ methode. Bij de conventionele methode maakt de arts kleine sneden in de huid van uw balzak (scrotum) om bij de zaadleiders te komen. Bij de ‘no-scalpel’ methode worden in plaats van sneden kleine gaatjes gemaakt, waardoor het weefsel minder beschadigd raakt en de hersteltijd korter is. Beide methoden zijn effectief, maar de ‘no-scalpel’ methode wordt steeds vaker gebruikt vanwege de voordelen op het gebied van herstel en comfort.

Wat zijn de risico’s en voordelen van een vasectomie?

U heeft nu meer kennis over: hoe werkt een vasectomie? Maar wat zijn de risico’s en voordelen? Zoals bij elke medische ingreep zijn er ook bij een vasectomie risico’s, hoewel deze over het algemeen klein zijn. Mogelijke complicaties kunnen onder andere infecties, bloedingen, of een tijdelijk pijnlijk gevoel in het operatiegebied zijn. Het komt zelden voor dat er complicaties optreden die ernstig zijn of blijvende gevolgen hebben. In de meeste gevallen herstelt u snel en kunt u binnen enkele dagen uw normale activiteiten hervatten.

Het grootste voordeel van een vasectomie is dat het een zeer effectieve en permanente vorm van anticonceptie is. De kans dat u na de ingreep nog vruchtbaar bent, is minimaal, vooral als u zich houdt aan de nazorginstructies en de controleafspraak nakomt. Daarnaast is een vasectomie een relatief eenvoudige ingreep met een korte hersteltijd. Binnen een week kunt u vaak weer aan het werk en sporten. Bovendien heeft u geen last van de bijwerkingen die gepaard gaan met hormonale anticonceptie, zoals gewichtstoename, stemmingswisselingen of verminderd libido. Dit geldt niet alleen voor u, maar ook voor uw partner.

Kies voor een vasectomie bij De Herenkliniek

Wanneer u voor het eerst opzoek gaat naar permanente anti conceptie voor mannen is de eerste vraag die in uw hoofd speelt: hoe werkt een vasectomie? Nu u hier meer over weet bent u misschien klaar om de stap te zetten en heeft u besloten dat een vasectomie de juiste keuze voor u is. Bij ons bent u in goede handen. Onze ervaren artsen voeren dagelijks vasectomieën uit en hebben ruime ervaring met deze ingreep. We werken volgens de nieuwste richtlijnen en maken gebruik van moderne technieken, zodat u verzekerd bent van een veilige en professionele behandeling.

Kortom, als u op zoek bent naar een betrouwbare kliniek waar u snel terecht kunt voor een vasectomie, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wacht niet langer en plan vandaag nog een afspraak in.

Plan uw afspraak

Binnen 7 dagen een afspraak

Binnen één minuut geregeld

Vrijblijvende intake

Inplannen

De Herenkliniek heeft als missie een vasectomie zo stressvrij en zorgeloos als mogelijk te maken.