Categorie

Sterilisatie man

Sterilisatie man

Bent u klaar met andere vormen van anticonceptie en overweegt u een andere oplossing? Sterilisatie kan een verstandige keuze zijn als u zeker weet dat u geen kinderwens meer heeft. Het is een eenvoudige ingreep met blijvend effect, en bovendien kan het uw partner verlichting bieden door haar te ontlasten van hormonale anticonceptie. In deze blog leggen we u uit wat een sterilisatie bij de man precies inhoudt, de voor- en nadelen ervan, en hoe u deze ingreep eenvoudig kunt aanvragen. Bent u klaar voor een definitieve stap in uw leven? Boek dan vandaag nog een afspraak bij De Herenkliniek. 

Sterilisatie man: dit houdt het in

Een sterilisatie, ook wel vasectomie genoemd, is een veilige en effectieve manier om definitief onvruchtbaar te worden. Bij deze ingreep worden de zaadleiders doorgeknipt of geblokkeerd, zodat zaadcellen niet meer bij het sperma kunnen komen. Hierdoor bent u na de ingreep niet meer in staat om kinderen te verwekken. Het goede nieuws is dat de operatie relatief eenvoudig is en meestal binnen een half uur kan worden uitgevoerd. Na de ingreep kunt u dezelfde dag weer naar huis en is de hersteltijd kort. Binnen enkele dagen kunt u de meeste dagelijkse activiteiten hervatten.

Het is belangrijk om te weten dat sterilisatie bij de man niet direct effect heeft. Na de ingreep blijven er nog zaadcellen aanwezig in de zaadleiders. Het duurt gemiddeld zo’n drie maanden voordat alle zaadcellen uit uw sperma zijn verdwenen. Daarom wordt u na de ingreep gevraagd om na enkele maanden een spermatest te doen om te bevestigen dat uw sperma vrij is van zaadcellen.

Sterilisatie bij man: de voor en nadelen

Voordat u de beslissing neemt om u te laten steriliseren, is het belangrijk om de voor- en nadelen goed af te wegen. Hoewel de ingreep relatief eenvoudig is, heeft het wel een blijvend effect.

Voordelen:

  • Permanente anticonceptie: na de ingreep hoeft u zich geen zorgen meer te maken over anticonceptie. Dit geeft zowel u als uw partner gemoedsrust.
  • Geen hormonale bijwerkingen: in tegenstelling tot veel andere vormen van anticonceptie heeft een vasectomie geen invloed op uw hormoonhuishouding.
  • Eenvoudige ingreep: de ingreep is snel, vaak binnen 30 minuten uitgevoerd, en u kunt dezelfde dag nog naar huis.
  • Geen invloed op seksueel functioneren: uw seksuele prestaties en plezier blijven ongewijzigd na de ingreep.

Nadelen:

  • Permanent: hoewel sterilisatie als een definitieve ingreep wordt beschouwd, is het mogelijk om deze te laten herstellen. Echter, het succes hiervan is niet gegarandeerd, waardoor u er het beste van uit kunt gaan dat de sterilisatie permanent is. 
  • Geen bescherming tegen soa’s: een vasectomie beschermt u niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Het is dus belangrijk om veilig te blijven vrijen.
  • Tijdelijke bijwerkingen: zoals bij elke medische ingreep zijn er mogelijke bijwerkingen, zoals zwelling, blauwe plekken of een licht ongemak. Dit is echter meestal van korte duur.

Sterilisatie man aanvragen: zo doe je dat

Het aanvragen van een sterilisatie is tegenwoordig eenvoudig en kan zonder tussenkomst van een huisarts. Als u zeker weet dat u geen kinderwens meer heeft en de voordelen van sterilisatie u aanspreken, dan is de volgende stap het plannen van een afspraak.

U kunt deze afspraak online inplannen. U krijgt een informatief gesprek een van onze sterilisatieartsen. Tijdens dit gesprek worden uw medische achtergrond en verwachtingen besproken. U krijgt gedetailleerde uitleg over de ingreep, het herstelproces en wat u kunt verwachten. Dit consult geeft u de kans om al uw vragen te stellen en er zeker van te zijn dat u een weloverwogen beslissing neemt.

Houd wel rekening met een korte bedenktijd die wettelijk verplicht is voor deze ingreep. Deze bedenktijd geeft u de ruimte om uw beslissing nog eens rustig te overdenken.

De Herenkliniek helpt u aan permanente anticonceptie

Wilt u snel geholpen worden door ervaren sterilisatieartsen? Bij De Herenkliniek staan we voor u klaar. Onze gespecialiseerde artsen voeren dagelijks sterilisatie man uit en werken volgens de nieuwste richtlijnen. Hierdoor bent u verzekerd van een veilige en zorgvuldige behandeling. 

De voordelen van De Herenkliniek zijn duidelijk. U hoeft bij ons niet lang te wachten, en u kunt zelf de datum van uw ingreep kiezen. Daarnaast wordt u behandeld in een moderne, comfortabele omgeving waarin uw welzijn centraal staat. En dat alles tegen betaalbare tarieven. Zonder dat u een verwijzing van uw huisarts nodig heeft als u 30 jaar of ouder bent.

Bent u klaar om de volgende stap te zetten? Plan vandaag nog uw afspraak in bij De Herenkliniek.

Plan uw afspraak

Binnen 7 dagen een afspraak

Binnen één minuut geregeld

Vrijblijvende intake

Inplannen

De Herenkliniek heeft als missie een vasectomie zo stressvrij en zorgeloos als mogelijk te maken.